מאמרים שלנו

מחקרים הוכיחו קשר בין צריכה עודפת של שומנים לבין מחלות כרוניות שונות, כגון מחלות לב וסרטן.

אגירה של עודף שומנים ברקמת השומן אינה כרוכה כמעט בהשקעת אנרגיה. לעומת זאת, הפיכת עודפי פחמימות לשומנים היא תהליך הדורש השקעת אנרגיה רבה יחסית. לכן, אכילה של עודפי פחמימות מתאזנת בחלקה עם הוצאת אנרגיה גבוהה יותר של הגוף לצורך הפיכתם לשומנים. כלומר, הסיכוי לשמור על מאזן האנרגיה של הגוף ולמנוע השמנה גבוה יותר כאשר הפחמימות מספקות את רוב הקלוריות ולא השומנים.

 

לאחר אכילת הפחמימות הגוף מגביר את קצב הניצול שלהן בתאים. הדבר יוצר התאמה טובה יותר בין אכילת הפחמימות לשימוש בהן, ופוחת הסיכוי לכך שעודף פחמימות יהפוך לשומן וייאגרו ברקמת השומן. הגוף אינו יכול להגביר מיידית את קצב ניצולם של השומנים, ולכן עודף של שומן יגדיל די בקלות את מאגרי השומן.

 

כל גרם של שומן מספק 9 קלוריות, יותר מפי שניים ממספר הקלוריות שמספקים פחמימות וחלבונים - 4 קלוריות כל גרם. לכן, אכילת שומנים מגדילה את מספר הקלוריות הנכנסות לגוף, ואת הסיכוי להגיע למצב של הצטברות עודפים והשמנה.

שעות פעילות

א'-ה': 06:00-23:00
ו':       6:30-18:00 
שבת: 08:00-20:00
כתובתינו:
רח' בן גוריון 56, הרצליה
טל': 09-9555817  
פקס: 09-9571804
  • Home
    הרצליה, רחוב בן גוריון 56 (מעל טיב טעם, ליד בליקר)
  • Phone
    טלפון: 09-9555817 פקס: 09-9571804