מאמרים שלנו

קציצת בורגול וירק

המצרכים
חצי ק"ג בורגול
מלח
פלפל שחור
פלפל שאטה יבש, כמידת הסיבולת
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 בצלים קצוצים דק
4-5 עגבניות גדולות קצוצות דק
חבילה בצל ירוק
פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן זיתאופן ההכנה
מערבבים את הבורגול עם קצת מלח ופלפל שחור, ופלפל שאטה יבש מפורר לחתיכות קטנות. (אפשר בלי)
משחימים בצל קצוץ אחד - מתוך השניים - במחבת עם מעט שמן.
כשהבצל שחום, מוסיפים לו 2 עגבניות קצוצות, ומטגנים/מערבבים כמה דקות ביחד.
שופכים את תכולת המחבת על הבורגול שבקערה, מערבבים היטב.
מוסיפים לבורגול את קופסת רסק העגבניות, מערבבים טוב ונותנים לנוח כחצי שעה.
מכינים קערה עם מים פושרים, ומתחילים ללוש את הבורגול, תוך התזת מים ככל שנדרש עד שנוצרת עיסה שאפשר ליצור ממנה קציצות מבלי שתתפרקנה.
כשהעיסה נראית מוכנה, מפסיקים את הלישה ונותנים לנוח עוד חצי שעה.
אחר כך קוצצים את חבילת הבצל הירוק דק דק, וכן את הפטרוזיליה. מוסיפים לבורגול.
קוצצים את הבצל השני ואת העגבניות הנותרות ומוסיפים לתערובת.
טועמים את התיבול ואם חסר מלח ופלפל, מוסיפים.
יוצרים קציצות בגודל חופן, מניחים על צלחת, מקשטים אותה בקצת ירק - פטרוזיליה או בצל ירוק, ומגישים.

 

 

 

                                           מג'דרה

המצרכים
2 כוסות אורז מלא

כוס עדשים ירוקות/חומות
שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
מעט כורכום או חוואייג'
2-3 בצלים חתוכים לטבעות. אופן ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן זית.

מטגנים בו את טבעות הבצל עד שהן שחומות, אבל לא שרופות.
מוציאים בכף מחוררת לצלחת מצופה במגבת נייר, לספיגת השמן. מחביאים את הבצל המטוגן..
באותו שמן מטגנים את הבצל הנוסף, הקצוץ
כשהוא זהוב, מוסיפים לסיר שתי כוסות מים
ומביאים לרתיחה
כשהמים רותחים בסיר, מוסיפים לתוכו את העדשים הנקיות והשטופות
מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כחצי שעה.
בודקים אם העדשים התרככו, לא לגמרי אבל שאפשר לנגוס בהן
מוסיפים את האורז ועוד שתי כוסות מים רותחים
מוסיפים מלח ופלפל שחור
מגביהים את האש ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש, אבל נשארים עדיין על להבת הגז הגבוהה - רק מונמכת
על התבשיל לרתוח במין בעבוע מתון, ללא מכסה, עד שרוב המים נעלמים, ועל פני האורז מתחילים להווצר חורים.
זה הזמן להעביר את הסיר ללהבה הכי קטנה, להנמיך אותה, ולבשל כרבע שעה עד 20 רגע, מכוסה.
מכבים את האש, ומשאירים את התבשיל סגור, שינוח עוד כמה דקות לפני שאוכלים.
להגשה - מחלקים את המג'דרה למנות אישיות, ומעטרים כל מנה בהמון בצל מטוגן.

                                       

 

                                             מרק גזר קטיפתי


המצרכים
5 כוסות מרק עוף אמיתי, או מים רותחים + אבקת מרק
1 בצל בינוני קצוץ דק
חצי כפית זרעוני קימל טחונים
3/4 כפית כמון טחון
1 כף שום כתוש
2 כפות מיץ לימון טרי
חצי קילו גזר, מקולף ופרוס לטבעות דקות
מלח ומעט פלפל לבן - לפי הטעם אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בסיר ומביאים להרתחה
מבשלים עד שהגזר מתרכך - כ - 30 דקות
מסננים, שומרים את הנוזל בצד
מרסקים את כל המוצקים בבלנדר עם מעט מהנוזל
מחזירים לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול
בהגשה - מפזרים מעל כל צלחת מרק מעט עלי כוסברה טריה קצוצה דק

שעות פעילות

א'-ה': 06:00-23:00
ו':       6:30-18:00 
שבת: 08:00-20:00
כתובתינו:
רח' בן גוריון 56, הרצליה
טל': 09-9555817  
פקס: 09-9571804
  • Home
    הרצליה, רחוב בן גוריון 56 (מעל טיב טעם, ליד בליקר)
  • Phone
    טלפון: 09-9555817 פקס: 09-9571804