מאמרים שלנו

 

שירי מזור נטורופתית ומטפלת ברפואת צמחים

 

- www.mazor-natural.com 

 

מזג האוויר החורפי מצריך מאיתנו לא רק להדליק חימום ולהתלבש היטב,אלא, גם לדאוג שאפקט המזון שאנו אוכלים יהיה מחמם ולא מקרר. מזונות רבים, תבלינים חליטות תה מסוימות- כולם בעלי השפעה מחממת מקררת או ניטרלית על הגוף. כך למשל עלי מנטה או נענע קמומיל או לואיזה שאתם אוהבים לשים בתה החם שאתם שותים יהיו בעל אפקט מקרר על רקמות הגוף, ואילו קינמון, שום,הל ג'ינג'ר או ציפורן יהיה בעלי השפעה מחממת.

חלוקת מזון נוספת שצצה לאחרונה מדברת על התאמת המזונות לטמפרטורה ולעונת השנה הטיפים הבאים יעזרו לכם להתחמם מבפנים.

 

  1. .אם חשקה נפשכם בסלט ירקות טרי באמצע החורף, מוטב כי תוציאו את הירקות כמה שעות מהמקרר כדי שאלו לא יהיה קרים מידי.
  2. סובלים מקור? מוטב כי תוכלו את הירקות שלכם כמרק או אנטי פסטי ותבלו בשום, פלפל שחור או בזיליקום.
  3. תיבול מומלץ לסלט ירקות טרי הוא פלפל שחור גרוס אשר הינו תבלין מחמם.
  4. חליטות תה מומלצות בעלי אפקט מחמם יהיו: מקלות קינמון, שורש ג'ינג'ר, ציפורן והל. ניתן להכין סיידר חם – ראו מתכון
  5. בימי החורף ותרו על מנטה או נענע- מנטה מקררת את הגוף שלכם מבלי שאתם שמים לב, וברגע שסיימתם את התה הגוף מתחיל להתקרר מהשפעת המנטה.

 

שני מתכונים מפנקים ומחממים שילכו נהדר ליד כוס תה או סיידר חם:

 

 

עוגיות גרנולה

1 כוס קוקוס  טחון

1 כוס קמח שיפון שטיבל 7

1 כוס שיבולת שועל דק

1.5 כוס  שיבולת שועל קוואקר (גס)

חצי כוס סוכר קנים אורגאני (להשיג בחנויות טבע)

כפית ג'ינג'ר טחון

2/3 שמן (שליש זרעי ענבים שליש זמן זית)

1/3 סירופ מייפל אורגאני איכותי

כפית אבקת אפיה

חצי כוס חלב שיבולת שועל (להשיג בחנויות הטבע) ניתן להמיר בחלב סויה

הכנה:

שופכים חומרים יבשים לקערה מערבבים היטב

מוסיפים חומרים רטובים ומערבבים היטב עד להתמזגות הבלילה

עושים עיגולים ומכניסים לתנור שחומם ל 175 מעלות ל 15 דק בערך או עד שהעוגיות שחומות מאט.


 

עוגיות שיפון קוקוס

 

2 כוסות קמח שיפון מלא שטיבל 7/ קמח כוסמין
1 כוס קוקוס טחון
1כפית אבקת אפיה
1כפית קינמון
 1כפית גינגר טחון
1/2כפית ציפורן טחון  

 

1/3 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן קנולה מכבישה קרה

 

1/3 כוס סילאן
1 ביצה (מי שטבעוני יכול להחליף את הביצה במעדן אלפרו וניל שעשוי מסויה (
 

 

הוראות:
מחממים תנור ל 175 מעלות
מערבבים קמח אבקת אפיה ותבלינים במעבד מזון מוסיפים סוכר, שמן, סילאן וביצה ומערבלים לבצק.
יוצרים כדורים בגודל 4 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט/
אופים 15 דקות עד שהעוגיות סדוקות מעט אך עדיין רכות למגע מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

 

 

העוגיות נשמרות עד שבוע

 

סיידר חם ובריא- כוס אישית גדולה

  1. תפוח חתוך לריבועים קטנים
  2. מקל קינמון
  3. 2 זרעי ציפורן
  4. ס"מ מ שורש ג'ינג'ר
  5. 1 גרגיר הל
  6. 2 כפיות דבש

 

הכנה: מבשלים על אש נמוכה כ 10 דקות מוזגים לכוס  מוסיפים את  2כפיות הדבש, שותים ומתחממים.

 

שעות פעילות

א'-ה': 06:00-23:00
ו':       6:30-18:00 
שבת: 08:00-20:00
כתובתינו:
רח' בן גוריון 56, הרצליה
טל': 09-9555817  
פקס: 09-9571804
  • Home
    הרצליה, רחוב בן גוריון 56 (מעל טיב טעם, ליד בליקר)
  • Phone
    טלפון: 09-9555817 פקס: 09-9571804